27 юли 2006

Флойд "порозовя" от срам

Победителят в “Тур дьо Франс” хванат с допинг

Флойд Ландис, който преди по-малко от седмица спечели “Тур дьо Франс”, даде положителна допинг проба според данните на отбора му Фонак. Нивото на тестостерон в резултатите на американския колоездач са значително са превишавали допустимото ниво. Ландис е дал положителната допинг проба след изумителната си победа в 17-ия кръг на “Тур дьо Франс”. Ден преди това американецът едва завърши етапа поради пълното си изтощение. Вчера Международният колоездачен съюз обяви, че един от състезателите, участвали в “Тур дьо Франс” е дал положителна проба, но не обяви името му. “Отборът на Фонак беше предупреден от Международния колоездачен съюз за необичайно високото ниво на тестостерон в пробата на Ландис, взета след 17-ия етап на “Тур дьо Франс”. Ръководството на тима и самият колоездач бяха много изненадани от показаните резултати”, пише в официалното изявление на Международния колоездачен съюз.

27 юли 2006 | 18:02 Агенция "Фокус"

Преди да отворят втората проба, резилът все още ще е пълен. (Кой каза, че "Щангите" са най-допингираният спорт?!?). Според Международния антидопингов кодекс "Ако дадена лаборатория оповести наличието в урината на съотношение Т/Е (тестостерон/епитестостерон) по-голямо от четири (4) към едно (1)" и второто проба потвърди съотношението,...ИЗГАРЯШ.
Лична според мен нормално тестостеронът би трябвало да се покачва при близка поява на естроген :)
Така,де, Pink Floyd, защо не изчака края на Тур-а, за да си правиш "розова серия". Иначе, иди ме убеждавай, че се е увеличил по естествен път!
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар