18 август 2006

Корпоративният имидж на рекламните агенции

Всички знаете, че една от основните дейности на рекламните и ПР агенции е да създават и поддържат оригинална корпоративна идентичност.
Едно обаче е да работиш за клиент, а съвсем друго - за себе си. Поразрових се и опитах да открия как най-големите световни криейтив агенции правят сайтовете си - първото и понякога най-важно място за самореклама.


Първата спирка бе страницата на "Лио Бърнет". Повярвайте ми, виждал съм доста откъм уеб-дизайн. И все пак ми скриха шапката.

"Отскочих" и до homepage-а на "Ню Моумънт". За съжаление обаче останах разочарован от българската част. (Реших да не ви развалям удоволствието, влезте сами.)

А пък от "Блатнър Брюнър" ще презаредят вашата марка с енергия. Ето как.

BBDO пък направо започват с портфолиото си. Жалко само, че зарежда бавничко.

Wieden+Kennedy от своя страна залагат на семпъл сайт. Предимството обаче е в блога им.

И на финала нещо добро от България. Предполагам, че повечето от вас са минавали покрай офиса на "ОчкоТоОчко", демек - i2i. (Да, същата, в която голамата част от пр-тата си караха стажа това лято).
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар