29 септември 2006

Като се обърне колата, пътища много

Много любима моя поговорка. Обаче какво става, когато колата си е в ред, а пътят е затворен? Ами появяват се още няколко потърпевши и си търсят на кого да отмъстят...
Тази случка се разигра в един от последните дни на Международния есенен пловдивски панаир. В една близка на панаирното градче уличка зад редица блокове спокойно си бяха паркирали няколко автомобила. Но, появява се един старозагорски "водач" (а възможно да беше и "водачка", не се появи), който с много ум запушва изхода от паркинга, изключва звука на алармата и изчезва "на панаир".
Минава час, минават два, а шофьорът го няма. Насъбират се няколко недоволни водачи, част от които с групи, които искат да си вървят, понеже имат и друга работа, различна от висене по паркинги в безизходица.
Та въпросният шофьор все още го няма. Младежите (така де, побеснелите вече шофьори, които само дебнат да се появи зааралията, за да му отмъстят) започват да умуват как да се справят със ситуацията: автомобилът не може да бъде преместен, няма друг свожоден изход. Ето и решението: да отместим бетоновите фундаменти, които загеаждат предишния път към паркинга. Запрятат нашите момчета ръкави, но от терасите апочват да викат "полудели", старци, явно загрижени а общата собственост на "живущите в кооперацията".
Шофьорите се ядоват, но един скромен младеж (да, де, аз) им обяснява, че скоро атаката от въздуха няма да престане, защото "сега са между два сериала, следващият е чак селд половин час, няма как...".
Появява се и строг полицай, който недоумява, как може да се руши по подобен безкомпромисен начин чуждата собственост. Но и той бързо подвива опашка пред обстоятелствата. И така всичко завършва с "хепиенд".
Какъв е изводът?
МИЛИ ДАИ-ДЖИИ, СТИГА СТЕ ПРОДАВАЛИ СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ, ЗАЩОТО СТРАДАТ И КАДЪРНИТЕ ШОФЬОРИ!
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

2 коментара:

  1. Абе пич, да те питам, ти гей ли си?

    ОтговорИзтриване
  2. Дрябва ли?
    Даже и няма да те цензурирам...
    Въпреки че съм доста хомофобски настроен, ще ти отговоря по следния начин, сметни го за х4о-визъм не на седмицата, а на живота си:
    "Няма значение дали си гей, важно е да не си п*д*р*ст!"
    Понимаеш???

    ОтговорИзтриване