11 февруари 2007

Ново посегателство върху свободата на словото

В петък две мутри са опитали да се подиграят за пореден път с българската журналистика и свободата на словото. Те са заплашили журналистката от в. "Политика" Мария Николаева, че ще я залеят с киселина, ако пусне продължение на материал за апетити към парк "Странджа" от страна на БСП и ДПС (!?!). Препратка по случая има на първа страница на "Монитор" днес.

Така след атентатите срещу Ани Заркова и Васил Иванов идва следващата заплаха към български журналист. Оказва се, че играта наистина загрубява, защото в случая са преминати всякакви граници - да отидат двамата "парламентьори" направо в офиса на медиата е меко казано нагло, не мислиш ли!?! Но и вече не особено очудващо.
Какви обаче са индикациите за нередност? И този път става въпрос за земи и застрояване. След като кметът на Елин Пелин бе убит поради сходни причини (май все още е неофициална версия това, прости ми, ако в крайна сметка се окаже друго), едва ли ще се спрат пред нещо, само заради една журналистка.
Интересно е и друго - в материала се говори за интереси от страна на БСП и ДПС, а се появяват дебеловрати момци. Чувал съм, че те си ги създават, ама чак пък толкова явно да ги ползват. Не ми се мисли какво правят тайно...
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

3 коментара:

  1. Няма как, Алехандро! Професията журналист неслучайно е една от най-опасните и смъртоносни в света. Риск на занаята! Пък и щом са решили да стават мъкрейкъри, да се оправят! Никой крупен престъпник няма да позволи да му се месят в престъпленията. Т'фа е!

    ОтговорИзтриване
  2. За щастие още у нас няма смъртни случаи, като Политковская например, но явно е само въпрос на време.
    Лошото е, че има голяма групичка поръчкови "колеги", които са недосегаеми. А другите, които си вършат работата съвестно... заплахи и атентати.

    ОтговорИзтриване
  3. Явно, в смисъл публично крадат, а тайно убиват, или поэне осакатяват.

    ОтговорИзтриване