04 април 2007

Ангели от Лим

Днес се навършват три години от трагедията, сполетяла цялата нация около сръбската река Лим. За тези три години се изговори много, виновните все още се търсят, но болката ще остане завинаги. 12 семейства потънаха в скръб, 12 деца никога няма да се радват повече.
Тук е мястото да ти разкажа за нещата, които се случиха след нещастието. Не знам как е изглеждал Свищов преди тази черна дата с три четворки. (04.04.04г.), но видях свищовлии сплотени, заедно в мъката си и подкрепящи се в опитите да продължат напред. Кметът Станислав Благов направи всичко възможно следите да бъдат заличени възможно най-бързо, въпреки че те няма да изчезнат никога. Бащата на Юлиан Манзаров, който бе обявен за герой, след като заплати с живота си за спасяването на няколко свои съученици и приятели, създаде фондация "Ангели от Лим", която се грижи те никога да не бъдат забравени. Георги Манзаров създаде и детско-юношески футболен турнир на името на сина си, където всяка година участват най-добрите български школи.
Може би най-красивото, което бе направено - беше написана специална песен - "Нашите деца", изпълнена от Георги и Моника (която преживява лично трагедията в онази нощ, но успява да се спаси) и записана в студиото на Димо от P.I.F. Благодарение на "Сигнал Комплект"- Велико Търново и телевизия ММ песента получи и своя подобаващ клип, който се въртя известно време по музикалния канал.
Това е и видеото:


Дълбок поклон!
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар