07 януари 2008

Как да си направим бомба?

Винаги съм вярвал в силата на интернет енциклопедията Уикипедия. И вече съм особено радостен, защото знам, че тя може да ме научи... как да си направя бомба, получавайки тротил. Жалко, че не подаряват безплатен детонатор при определен брой посещения на сайта.

!!!

Разбира се над описанието на получаване има надпис, който се предполага, че трябва да ме спре: "Изпълняването на описаните указания в тази статия е опасно за живота ви!!! Възможно е статията да съдържа непълна или неточна информация!!! УИКИПЕДИЯ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ВАШИТЕ ДЕЯНИЯ!!!". Ало-о-о, това е все едно да дадеш на Осама бен Ладен рецепта как да си "забърка" атомна бомба и да му кажеш, че има вероятност да се нарани.

Честито, деца, вече нямате нужда от пиратки. Уики ще ви научи как да направите следващата Нова година много по-интересна откъм пиротехника.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

4 коментара:

  1. Виж сега до някаде си прав но и има някой хора на който просто им е интересно за тези неща искат да разберат как става това , който не биха сторили никой никому нищо ...И как да достигнат до тази информация да отидат в ПОЛИЦИЯТА и да кажат искам да науча всичко за оръжията и за бомбите ли ?

    ОтговорИзтриване
  2. просто искам да знам много ли е ???

    ОтговорИзтриване
  3. съгласен съм с по горните коментари

    ОтговорИзтриване
  4. До коментар 1: Ами то на много хора може да им е интересно и какво представялват педофилскте филмчета, но това означава ли, че Уики трябва да пусне едно в сайта си с образователна цел? Освен това най-големите престъпления на този свят са започнали с нещо тооолкова малко като интереса ;)

    ОтговорИзтриване