16 ноември 2008

Какво е да участваш в Биг Брадър

Всъщност, нямам никаква идея какво е да участваш в Биг Брадър. Просто защото през последната седмица действията ми не са следени от камери. Иначе всичко друго е същото като в риелити шоуто: заедно с още 19 души на съвсем чуждо място, 2 бани и половина, 1 тоалетна, 2 спални и безброй много наблюдатели, които умират да променят развоя на събитията, но някак не им се получава. Ей, Нико, ех, Тупарев, няма начин да не си включен по някакъв начин в цялата история.
Това че съм израснал в и покрай казармата, не променя особено факта, че не съм бил войник и не съм обучаван да издържам на полеви условия. За пореден път ми се наложи да го направя, но, както знаеш, не съм от мрънкащите. Няколко пъти ми се наложи да обяснявам, че носенето на тежкия багаж на дама е признак на любезност и че 'gender equality'-то е някаква фемипростотия (особено когато куфарът е 3 пъти колкото собственото сти тегло).  
И въпреки че по време на целия престой хапвахме предимно сандвичи, осигурени ни от любезните домакини на "Къщата" (Чудничко, но някои дори напълняха), нищо не ни попречи да бъдем себе си (особено онова магаре, което през цялото време спа в женската спалня) и да си изкараме добре. Нямаше лагери и тайни мисии, нямаше номинирани за изгонване (дори и спящото магаре бе изтърпяно предоволно). Имаше само много разходки, болка в краката и среднощно хъркане.
Съвсем скоро ще се наложи да върнем едноседмичния риелити-жест. Абсолютно сигурен съм, че в началото на март организацията на нашето "шоу" ще го изстреля директно в графата VIP Brother. Просто защото знаем какво трябва да покажем на "съквартирантите"-чужденци много по-добре отколкото те явно искаха да ни покажат от своята "къща".
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

7 коментара:

  1. Важен е експириънса :) Иначе аз всичко издържам, стига да няма хъркане :)

    П.П. По презумпция българите се грижим за чужденци повече отколкото те за нас на подобен тип обмени...

    ОтговорИзтриване
  2. Добре, де, те децата на са виновни, че хостелът беше гаден, а явно не са имали пари за по-добър.
    Но кое ги извинява да представят държава като Нидерландия предимно със Съпротивата си през втората световна война. Просто още не мога да повярвам, че бяха ортделили на това 80% от културните разходки...

    ОтговорИзтриване
  3. гледали са много "Ало-ало" и са се вдъхновили ;)

    ОтговорИзтриване
  4. ... а някъде там май пишеше, че не мрънкаш!!!

    :D

    ОтговорИзтриване
  5. Абе глупости, много си беше яко... Подробностите около хостела бяха незначителни... А магарето в стаята ИЗОБЩО няма да го коментирам... Хъркането също...Моментите с преобличането... Банята...
    Но все още се чудя на негативното отношение на всички - при условие, че така или иначе почти не си стояхме в хостела(с изключение на някои луди блогъри), не виждам драмата с многото легла. А и за къпането се разбирахме...
    Много по-важно и запомнящо се беше ВСИЧКО друго, което видяхме и научихме...
    Но май за пореден път се уверявам, че всичко е въпрос на приоритети...

    ОтговорИзтриване
  6. Аз викам напролет да ги научим как се правят тия неща, а?

    ОтговорИзтриване
  7. Да, трябва... Стига само да има достатъчно ентусиазъм и да избягаме от ТЪПАТА логика "Ще им върнем всичко като дойдат в България", която за съжаление беше завладяла повечето...:)

    ОтговорИзтриване