18 декември 2008

Реалити ужас: "Страх" официално вече и в България

Преди малко попаднах на това прессъобщение, разпространено от Нова ТВ чрез медиашопа Argenta. Не съм докрай сигурен кой ще продуцира предаването, но по мейла може да съдим, че е вътрешна продукция:

Нова телевизия продуцира български вариант на „Страх”

В средата на януари започват снимките на световния формат „Страх”, който ще бъде излъчен по „Нова телевизия” в началото на пролетта на 2009 г. Авантюристи, смелчаци, хора без предразсъдъци и готови на всичко ще имат най-голям шанс да попаднат в първия сезон на риалити шоуто, където да проверят границите както на физическата, така и на психическата си издръжливост, а също и да спечелят голяма парична награда.
Във всеки епизод три жени и трима мъже ще преминават през различни екстремни изпитания, които имат една цел - да ги предизвикат да се изправят срещу най-големите си страхове и да ги докарат до ръба на физически и психически възможното.
Според правилата всеки участник би могъл да напусне играта във всеки един етап, а третият кръг е определящ за победителя. Първият и последният кръг ще подлагат на изпитание физическата издръжливост на играчите, а във вторият, който е с най-голяма заслуга шоуто да се превърне в световен феномен, ще бъде подложена на изпитания тяхната психическата устойчивост. Именно във втория кръг са прословутите задачи, където смелчаците се срещат прекалено отблизо с всяващи страх и погнуса животни като хлебарки, огромни паяци, плъхове и змии. Понякога дори ще им се налага да поглъщат тези животни или части от тях...
Всички, които вярват в себе си, могат да изпращат кандидатурите си за участие на адрес strah@ntv.bg или на телефон 02/94 333 47.

Ето и видеото от Нова.



P.S. Всъщност, онзи ден си говорехме за това с един приятел и съм сигурен, че най-ужасяващото изпитание за състезателите би било да ги карат да ядат хлебарки от Студентски град. Росице, Зорнице, на кого ни оставяте? Но поне можете да станете звезди ;)
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

3 коментара:

  1. Винаги съм се чудела как решихте да ги кръстите так - приличат на адреналинките от Господари на ефира.. но с повече крака :)
    А за шоуто - ще видим дали ще успеят да се наложат, все пак явно още има почва за такива проекти - хората ги гледат.

    ОтговорИзтриване
  2. Тези имена са най-удачни... А иначе много ме кефи името Кирчо за прилеп... ужасно сладурско е :)

    ОтговорИзтриване
  3. Между другото, вече си имаме и трето поколение - Елици!

    ОтговорИзтриване