09 февруари 2006

Mic check! ;)

Това е лек опит за коментар, който ми се наложи да направя преди около месец, тъй като кандидатствах за стажантско място в една родна спортна печатна медия. Така че, това ми беше нещо като интервю за работа. ;)


Защо ЦСКА не успя в турнира за Купата на УЕФА?

От години единствената мечта на българския запалянко е да види роден клуб в Шампионската лига. И всяка година ставаме свидетели на ситуации тип „Ей толкова ни остана да влезем в групите”. Тази година не изненадахме себе си и „Лигата на богатите” пак с и остана мираж. Само сладкото 1:0 като гост на еврошампиона Ливърпул се превърна утеха. Но в утеха след Пирова победа, защото „мърсисайдци” си бяха свършили работата в София и пестяха сили за следващите двубои. Последва и успехът на „Байер”, който отведе отбора до груповата фаза за УЕФА. И дотам. След това момчетата на Йешич сякаш спряха да служат на своя Генерал и дойдоха неубедителните резултати. Дойде и отпадането от турнира.
Вече е късно да се търсят виновници за неуспеха. Важно е обаче да се отбележи, че след успехите над „Ливърпул” и „Байер” отборът тръгна надолу. Причините вероятно се крият някъде дълбоко в съзнанието на всеки един от играчите на армейския клуб. Дали от младост и неопитност, дали от недостатъчна смелост да продължат подвига, отстранявайки поредния голям клуб, „червените” сякаш сами не повярваха във възможността да осъществят своя „европробив”.
Започна редуване на лесни победи в шампионата с вяла игра в Европа. „Армейците” сякаш помислиха, че са си свършили работата след няколко победи с по 1:0. С вдигането на цената на някои от играчите започна да се вдига и тяхното нежелание да се раздават на терена. Това доведе до очаквания резултат - привидно равностойното представяне с преодолимите съперници в група „А” на турнира на УЕФА така и не получи своя победен облик. Така за поредна година „червените” фенове ще гледат проления дял от турнира по телевизията.
В крайна сметка положителното от кампанията „ЦСКА в Евротурнирите – 2005” получи икономически облик след трансферите, осъщес твени през зимната пауза. Друг остава въпросът дали след продажбата на Забавник и Гай „червената” защита ще задържи статута си на „непробиваема”. Остава надеждата „финансовата инжекция” от сделките да бъде използвана за изграждане на така мечтания евробоец, който да успее това лято да прескочи третия предварителен кръг на Шампионската лига. За тази цял обаче „армейците” трябва да дублират титлата от миналата година. А всички знаем, че седем точки разлика между вечните съперници невинаги са достатъчна преднина.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар