10 март 2006

10-ти юбилеен "София Филм Фест"

Снощи в Зала 1 на НДК бе официално открито 10-тото издание на "София Филм Фест". Церемонията бе водена лично от Стефан Китанов - Директор на АртФест и организатор на най-голямото филмово събитие у нас. Фестивалът ще продължи до 19-ти март, а след закриването му киноманите ще могат да се насладят още 8 дни на част от филмите от програмата на СФФ'06.
Върхов за церемонията бе моментът, в който бе връчена "Наградата на София" на един от най0добрите БГ режисьори - Рангел Вълчанов. "От микрофону и от Витоша по-високо и от София по-големо нема!!!", каза в шеговит тон Бай Рангел, както е известен в родните киносреди, недоволен от нивото на микрофона, на който трябваше да говори, "Благодаря на журито за приза. Явно имат чувство за хумор, щом са решили да присъдят наградата на София точно на мен. Евалла!". След това допълни с характерната за него чувствителност: "За половинвековния ми творчески път успях да се свържа с доста хора. На тях дължа тази награда, защото киното не се прави от един човек. От мое и от ваше име им се покланям!!!"
Филмовата програма бе открита с лентата "Детето" на братя Дарден. Френската продукция донесе трета "Златна палма" за режисьорския дует на миналогодишния фестивал в Кан, а само преди броени дни спечели и приза "Най-добър филм" в Стокхолм.

Повече информация за "София Филм Фест" 2006 на www.sofiaff.com .
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар