11 февруари 2007

Ново посегателство върху свободата на словото

В петък две мутри са опитали да се подиграят за пореден път с българската журналистика и свободата на словото. Те са заплашили журналистката от в. "Политика" Мария Николаева, че ще я залеят с киселина, ако пусне продължение на материал за апетити към парк "Странджа" от страна на БСП и ДПС (!?!). Препратка по случая има на първа страница на "Монитор" днес.

Така след атентатите срещу Ани Заркова и Васил Иванов идва следващата заплаха към български журналист. Оказва се, че играта наистина загрубява, защото в случая са преминати всякакви граници - да отидат двамата "парламентьори" направо в офиса на медиата е меко казано нагло, не мислиш ли!?! Но и вече не особено очудващо.
Какви обаче са индикациите за нередност? И този път става въпрос за земи и застрояване. След като кметът на Елин Пелин бе убит поради сходни причини (май все още е неофициална версия това, прости ми, ако в крайна сметка се окаже друго), едва ли ще се спрат пред нещо, само заради една журналистка.
Интересно е и друго - в материала се говори за интереси от страна на БСП и ДПС, а се появяват дебеловрати момци. Чувал съм, че те си ги създават, ама чак пък толкова явно да ги ползват. Не ми се мисли какво правят тайно...

3 коментара:

  1. Няма как, Алехандро! Професията журналист неслучайно е една от най-опасните и смъртоносни в света. Риск на занаята! Пък и щом са решили да стават мъкрейкъри, да се оправят! Никой крупен престъпник няма да позволи да му се месят в престъпленията. Т'фа е!

    ОтговорИзтриване
  2. За щастие още у нас няма смъртни случаи, като Политковская например, но явно е само въпрос на време.
    Лошото е, че има голяма групичка поръчкови "колеги", които са недосегаеми. А другите, които си вършат работата съвестно... заплахи и атентати.

    ОтговорИзтриване
  3. Явно, в смисъл публично крадат, а тайно убиват, или поэне осакатяват.

    ОтговорИзтриване