10 юни 2007

Да ударим по едно Johnnie Walker за Мr. Georgie Walker


Нямах намерение да слагам точно тази графика, но е наистина подходяща. Защото София е поредния мост от завоевателния поход на президента Джордж У. Буш. За щастие руините, дупките и строежите из цялата столица не се дължат на неговата военна политика. (По-лошото е, че се дължат на некадърността на управляващите ни.)

Хубаво е, че два дни ще имаме визита от Human Being №1 (освен ако не смяташ, че тази титла отива повече на другаря Путин). Не е хубаво, че за пореден път цяла София ще бъде парализирана за 3 дни.
Хубаво е, че България отново ще блесне на световната политическа карта. Не е хубаво, че ще спре да блести броени мигове след като Air Force 1 напусне родното въздушно пространство.
Хубаво би било, ако помолим Мъстър Президънт да отмени визите за български граждани на американска територия и молбата ни вземе че бъде изпълнена, колкото и това да не зависи от него. Не би било хубаво, защото при евентуално развитие на един подобен утопичен сценарий и без това дълбоко разцепеното правителство на България веднага би забравило хан Аспарух и Светите братя и би обсипало с паметници на американския президент цялата ни страна. Нямаме визи - имаме нов светец!
Хубави би било, ако Буш не забрави всички обещания, направине през тези два дни, които прекара у нас. Не би било хубаво, ако те се окажат само част от опияняващата му мания за величие.

Keep walking, Mr. President. Cheers!
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

1 коментар:

  1. Мисля, че е почти невъзможно Буш(и какво смешно съвпадение на имена Георги/George -двамата Гошовци дават конференция заедно:D) да се превърне в добър приятел на българския народ(не вярвам да направи нещо, на което ние да се зарадваме много).А и все още руската дружба е твърде силна. Да добавя: не познавам човек, който да мисли Буш за добър политик.Но за мен изминалите дни бяха хубави-такова спокойствие в София е невероятна рядкост...Все пак: "Bush, go hide in the bush and don't come out!" :D Голям цирк...

    ОтговорИзтриване