30 юли 2008

Грамота или Срамота

Сигурно съм ти обяснил, че това е най-гадната медия на света и не ща на бай ти Тошо парите. Още по-малко искам да си прави пиар на мой гръб.
Така че "калните" 3 бона отиват за благотворителност. Запзвам правото си да не споделя къде и по колко.

Благодаря, че ме караш да запазя нещо за себе си, но най-вероятно ще минеш само с почерпка. Както и другите важни хора.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

19 коментара:

  1. опа, мъжествен... само...евалата :))) Труд, не Труд... пак си е важно признанието... (Запазвам правото си да не преследвам почерпка)

    ОтговорИзтриване
  2. Драго момче, този пост не ти прави чест! След като твърдиш, че " това е най-гадната медия на света" защо изобщо си кандидатсвал за тази стипендия? Смятам, че подобна постъпка е изключително лицемерна и непрофесионална.
    И още нещо уважаващите себе си хора, не изтъкват баготворителността, която правят!

    ОтговорИзтриване
  3. Уважаеми Анонимен (пореден),
    няма да се защитавам и грам. Не съм кандидатствал - номинираха ме. Първоначално отказах, после си промених малко решението, което в крайна сметка е почти същото. Както сам/а виждаш, не пише кое къде отива - точно в това се състои анонимността на донорството. Вярвай ми, няма да пише в CV-то ми, че съм стипендиант на Труд.
    Като си свърша разпределението, чак тогава ще разбереш кое къде отива.
    P.S. най-голямото Евалла! е за един друг блогър - Петър Добрев, който напълно отказа стипендията.

    P.P.S. Очаквам, когато в блога не пиша хайку, да не го четат вълци-единаци ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Мда, не че искам да омаловажавам всичко останало ( а и не бих дала израз на мнението си в тази виртуална среда), но грамота дори е написана неграмотно. Доколкото зная, нещо като "комуникации" има в Техническия университет. А нашият факултет се занимава с масовата комуникациЯ. Предполагам, че не нужно дори да работиш в областта на медиите, за да правиш разлика.

    ОтговорИзтриване
  5. Maлко уточнение и от отказалия стипендията: наистина не сме кандидатствали, бяхме номинирани от наши преподаватели, които са преценили, че заслужаваме. Те ни дадоха възможност оттам нататък да избираме - дали да вземем парите или не. Аз избрах втория вариант, Алекс първия, но аз специално съм убеден, че наистина ще дари парите и в това няма нищо лошо.

    Други двама взеха парите за себе си. Всеки сам си избира.

    ОтговорИзтриване
  6. Моите поздравления за позицията!

    Срамотата си е жив резил - такава липса на езикова грамотност! Първо, наименования не се членуват - ФакултетА и СофийскиЯ; второ, числа до 4 цифри не се отделят с интервал (освен в таблици); трето, слага се точка след съкращение - година в датата. Три граматически грешки в представителен документ от около 50 думи! Като добавим и названието на факултета...

    ОтговорИзтриване
  7. С Труд всичко се постига...

    Браво!

    ОтговорИзтриване
  8. Тцтцтц брей колко много идеализъм струи от тези храбри коментари...чак да ти се насълзят очите от умиление!
    Алекс дарявай, подарявай и си раздавай парите, където си поискаш без да даваш обяснения и клетви в безкористност, защото отсрани звучи като недобре изигран снобизъм. Малкият и дразнещ момент в дискусията е, че всички обожават позата "не е истина колко кораво и доблестно копеле ще стана като порастна". Не е лошо да имаш правилните схващания за професионализма, ама айде да се огледаме наоколо и да спрем да тръбим засукани, но за сметка на това глупави фрази. Три хиляди лева са си три хиляди лева без значение от чий джоб излизат...Особено пък, когато не ти се намират често.
    И Алекс.....ако вземеш пак някоя стипендия и нямаш какво да правиш с нея....имам някои добри идеи, които включват емиграция...поне за малко=)))

    И последно..вместо да демонстрирате грамотност нахалост и да си разказвате приказки за "имало едно време във журналистическия факултет" вземете да пийнете нещо студено и отмарящо в тая нечовешка жега=)))

    ОтговорИзтриване
  9. Поздравления и от мен, хареса ми постъпката ви :-) За вацовските вестници - само ядец. Те горките нали си нямат вече ГДБОП, почнаха да разиграват някаква пародия на благотворителност...

    @Боряна - а ти защо не пийваш нещо студеничко и отмарящо в тази жега вместо да окачествяваш коментиращите, да раздаваш акъл и да правиш сметка на чужди пари? Три хиляди лева очевидно не ти се намират често и имат много голямо значение за теб без оглед на произхода им...

    ОтговорИзтриване
  10. явно си кандидатствал, след като си се явил на изпит в Труд. Знам от преподавател, че е имало доста резервни номинирани, защото са очаквали много хора да се откажат от парите, след като идват от този вестник. Но отказалия се е един - Петър Добрев. Всичко останало са глупости!

    ОтговорИзтриване
  11. Dokato ste jurnalisticheski mishki, grozdeto vinagi shte vi e kiselo. I zatova shte si ostanete na dynoto - prosto utaiki. Nai-golemite sa tryn v ochite, a drebosycite myrmoriat.

    ОтговорИзтриване
  12. Не смятам, че, ако има "гадни" медии, по този начин им помагаш да станат по-добри. Не смятам, че тази дискусия ще промени състоянието на българската журналистика и ще я направи по-етична...
    Иначе и "мишките" знаят, че не става въпрос само за благотворителност...
    Пожелавам ти следващия път да спечелиш конкурс, в който не просто си избран, а си участвал, пожелавам ти да получиш наградата, която си мислиш, че заслужаваш и да дариш ТВОИ пари... Те, Алекс, най-трудно се даряват... Другите са като подарък от Дядо Коледа... Цял живот се чувстваш прецакан, че някога си вярвал в съществуването му...
    Иначе си безумно прав - на тези, които постътват достойно, не им е нужна реклама :)

    ОтговорИзтриване
  13. Поздравления, Александър!
    Не обръщай внимание на критиките - винаги ще има манаджии, които ще намерят кусур и няма да намерят смисъл. Постъпил си достойно!
    Няма да промениш "Труп", Бор, Валерия В. и вся асталная св., но си дал пример и си показал, че може.
    Тепърва в живота много пъти ще те убеждават и ще се изкушаваш, че парите не миришат и, но не е така.

    Успех нататък!

    ОтговорИзтриване
  14. Скъпа Таня, съветвам те да четеш по-внимателно, защото от коментара ти личи, че се плъзгаш бързо и трвърде нескопосано по повърхността на моя пост. По принцип не си позволям да давам акъли...най-малкото, защото не ми се занимава, а и всеки си има собствени схващания за случките наоколо.
    А що се отнася до парите и питиетата.... критиката съвсем не ти се е получила. Опитай пак! Спорът с с теб е забавен....най-вече заради смелите предположения хахахаха

    ОтговорИзтриване
  15. Еми евала за дарението, малко хора според мен биха се отказали от 3К.
    И все пак, каквото и да ти е отношението към в-к Труд (аз нямам такова), се хващам на бас, че поне мъъъничко си се изкефил, че си бил награден. Щото според мен всяко признание важи.

    ОтговорИзтриване
  16. http://asqmetodieva.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  17. Евала Алекс. Ти знаеш, че аз те обичам!!! Мисля, че на повечето хора малко са им размити критериите за доброта, доблест и журналистика! Подкрепям те, защото е страшно готино това, което правиш. Моля те - не забравяй, че трябва да инвестираш в себе си. За да те обичам още повече ;)
    А ако мога да отговоря с няколко изречения на останалите поздрави -не се вглъбявайте бе хора! Животът е кратък, а парите са, за да се харчат :) При който са отишли, значи ги залсужава! That's all :)

    ОтговорИзтриване
  18. Прекрасен младеж си ти, Александър! Напиши все пак повече за мотивите ти.

    ОтговорИзтриване
  19. Баси себевлюбения злобен копелдак.Не стига че ги е взимал ами се оплаква.На майка ти в злобната дебела путка ги заври тези пари.

    ОтговорИзтриване