03 януари 2009

Зоомагазин: отворено

Знаеш, че съм отявлен природозащитник и любител на животните. Това котки, това кучета, това мишки, това жаби, това мечки... Само не разбрах защо не ме приеха да уча за ветеринар в Стара Загора - все пак си бях изкарал 3 по химия и биология на приемните изпити, какво не им хареса? Да не говорим, че имах 6 по физическо в дипломата за начално образование! Както и да е. Ето и какво писах на предварителния онлайн изпит по биология. За овцете е. 

Овцете са много мили животни. Домашното ми животно е овца. Ovis aries е латинското название за овца, която е бозайник и вероятно е от клас млекодаващи, разред вълнести.

Повечето оцве, които познавам, са пухкави и дават вълна. Има такива, които са само пухкави или само дават вълна. От време на време дават и мляко, но доенето изисква специални умения и търпение - нали е жена, изисква нежност.

Иначе овцете са много амбициозни животни - винаги се стремят към по-добро място да пасат, както и към по-силния овен. Също са и любознателни - често се заиграват с вълци, без да ги е страх от резултатите.

За истинските любители на овцете като мен, умни фермери са създали възможност за направата на безплатна лична електронна поща на овцофен, като например ovczazakuska@sheep.com. А най-запалените могат и да си осиновят овчица.

Чак да се чуди човек как имам (само) 3...

P.S. Ако не ти е било смешно, кажи ми следващия път като ме видиш ;)

За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

5 коментара:

  1. От името на федерацията за защита да овцете ти благодаря за разглеждането на темата. Този пост е началото на нов начин на мислене за всички онеправдани, неразбрани и затворени в себе си овце. Бъдете себе си открито!
    Като горд представител на разред вълнести те привествам за почитен член на "За овцете с любов".

    ОтговорИзтриване
  2. О. за мен е чест. И за да ме разберете по-добре:
    Беееее-еее!

    ОтговорИзтриване
  3. "Знаеш, че съм отявлен природозащитник и любител на животните."
    Все пак сме чували и историята с кученцето...
    май имаше и коте?
    Успех с овцелюбието :)

    ОтговорИзтриване
  4. Кучки има много.
    За писани - хич зор днеска вече няма.
    Овцете припкат си навред -
    специални пухкави, тунинг,
    но изобщо те не са безчет.

    Каквото е било било, всичко старо замина пак на кино за добро.

    Новата година чака своята пролетна лавина
    - от овча вълнена роса и вкус на мед и мериносова храна,
    за да пожелае всекиму с лювоФ - една овца, един народ! ;)

    ОтговорИзтриване