25 септември 2012

Думи много...

Неусетно мина времето, в което имах много за казване, в което предимно се "раздавах", както обича да казва майка ми. Сега предпочитам да слушам и да чета, (обикновено) премислям какво казвам и кога точно да го кажа. Предимно задавам въпроси и давам отговорите първо за себе си, преди да ги споделя с останалите (с презумпцията, че може и да са грешни).

Не съм докрай сигурен на какво точно се дължи това - дали съм се уморил, дали съм видял, че няма особен смисъл от вербална хиперактивност, а може и да съм помъдрял (най-слабо вероятното от трите :P). Но вече пиша по-малко, изразявам се по-кратко, мълча повече.

Да кажем, че съм стигнал до момента, в който осъзнавам колко е важно да уча от всичко. Така че - ПРАС!, написах прословутата 3-годишна магистърска теза за почти ненужната ми магистърска степен и сега се попрехвърлих на онлайн лекции по всякакви интересни тематики. От снощи - "Анализ на социалните мрежи" и "Организационен анализ", които вървят в реално време, по няколко видеа на седмица. Ако остане възможност тия дни - ще прехвърля и "Технологично предприемачество" на Станфорд, което е качено цялото в YouTube.

Препоръчвам Coursera с близо 200 видеокурса от 33 американски университета и VentureLab на Станфорд.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар