03 септември 2013

Шест степени на освободеност - да докажем заедно една теория


Знаеш ли историята за това, че си разделен точно от шестима души от холивудския чаровник Кевин Бейкън? Тя е лека закачка с теорията на Стенли Милграм за шестте степени на отдалечеността, за която говори и Малкълм Гладуел в "Повратната точка" (и в този текст в New Yorker).

Призовавам те да направиш заедно с мен упражнение по производна тази теория и да видим дали ще можем да я докажем. Наричам я "Теорията за шестте степени на освободеност" и нейната същност е, че ако аз поканя петима души на протеста и после всеки от тях покани петима, до шестата степен на покана ще сме събрали толкова много хора със свободна воля и ясни искания, че каузата за прогонване на безспорно корумпираното управление на новата Тройна коалиция ще се реализира.

Така че, давай, покани петима твои приятели да бъдат заедно с теб утре на протеста около парламента и ги прикани да направят същото. Пиши им лични съобщения във Facebook, SMS-вай, звъни им, обещавай им, че ще се ожениш за тях. Ясно е. И съм сигурен, че каузата ни за България като много по-добро място за живеене, където да отглеждаме своите деца, ще успее!

Утре сутрин смятам да направя още една крачка далеко от Тихото слънце. Ще те чакам в 8.00 пред Народното събрание, а Жоро ще ти направи кафе. Знаеш, най-вкусното кафе в София these days.


There's no good in lookin' back on yesterday
And wondering what could have happened then
You think you can give me what i want
You say, you say
I think i'm better off alone
These days, these days
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар