28 октомври 2008

Таря-Таря!!!

Нали съм калпазанин, тръгнах си преди концертът да е свършил. Както обикновено - изчаквам си моята песен, ако е в края, и изчезвам. И стоя малко да слушам как кънти залата отвън. Не си тръгнах, защото пее кофти или защото е грозна (всъщност, с къса коса би изглеждала много по-добре. Може би защото щеше да прилича на Вики), а защото ми стигаше. Ей така - стигаше ми, беше ми осмислило достатъчно вечерта и не исках да предозирам. Усещане някакво.
Знаех си някак, че Таря ще дойде, след като видях миналата зима колко силно отразяване имаше "My Winter Storm". Което от своя страна нямаше нищо общо с това, че албумът се превърна в моята коледна и новогодишна приказка (както беше Майкъл Болтън през зимата 2006-2007). Особено на село, когато отвън се лееше вино и греяна ракия, а аз седях вътре, слушайки Таря и четейки поредната книга.
Тази вечер... Приказката беше много хубава. Всички песни от "Моята зимна буря" плюс още няколко нови парчета и класики от репертоара на Tарчето с Nightwish. Разказва, облечена като Червената шапчица, после като Снежанка, Снежната кралица. Е, имаше си и готическа рокля, но хич не беше лошо. Залата обаче ми се стори 5 пъти по-малка отколкото на Foreigner и около 3 пъти по-малка, отколкото на Тиесто. И не е само заради броя на публиката. Затова и вече по-рядко ходя на концерти.
Е, отдавна не си бях губил гласа след концертче, но утре със сигурност ще е така. Или най-много вдругиден. Мацката обаче не остана особено очарована от публиката. Имаше в залата не повече от 2-3 хиляди души, голяма част от които се държаха доста странно. Като например да пляскат ненужно и то без грам ритъм с песента. А на "Calling Grace" беше направо отвратително. Което обаче е простено. Концертът беше добър. Компанията - също: Ивето и Ивчо (е, сега има маааалко по-малко коса, но е все толкова ненормален.)
P.S. Мислех да ти пусна нещо да слушаш, но John Legend е по-добре. Шегувам се. Ето един sms от миналата зима.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

6 коментара:

  1. Опрделено не си прав, че не била очарована. 5 песни на бис, не можеше да си тръгне. Верно, че публиката се пооля малко, но мисля, че Таря разбра, че това не е неуважение, а просто екзалтирани хота :)

    ОтговорИзтриване
  2. Е, както написах, не останах за бисовете. НО, както всички знаем, те не зависят от това колко е очарована от публиката, а от това какво са се разбрали с промоутъра.
    Просто съдя по това, че говореше изключително изкуствено и назубрено - не успя да се отпусне. Но явно накрая й се е получило. Което ме радва. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Според мене Таря беше очарована от нас, за неотпусната не мога да кажа, видях я с очите си как казва Thank you след едно от изпълненията си. Мисля, че беше това, което изпълни с клавира сама ( просто бях съвсем близо до левия монитор ). Колкото до бисовете - видях сетлиста преди концерта и Over the Hill and Fareaway НЕ присъстваше там!!! Не вярвам, че щяха да го изпълнят ако не ни бяха харесали. А и жената си каза ( от малкото, което успях да чуя от думите и ), че сме изключително страстна публика, което може би обяснява и ръкоплясканията не на място, но от сърце, и виковете, и всичко!

    ОтговорИзтриване
  4. Не знам защо никой не споменава Mike Terrana. Това е онзи готиния тип на барабаните дето направо откачи по едно време и ни разказа, играта и мамата с дългото си соло. Този субект имаше основен принос за подгряването на публиката и си заслужава комплиментите :).

    ОтговорИзтриване
  5. Да, перчемът му беше страхотен. Не го споменах, защото не съм се подготвял конкретно за концерта - да разучавам музикантите и т.н. Просто при положение, че цялата минала зима съм слушал албум, сега просто си го припомних 1 седмица. И накрая концертът ми се стори като 20 минути. А бяха минали повече от 2 часа...

    P.S. В началото китарата беше много зле - почти никакъв звук. После обаче я оправиха и стана страхотно. Само не разбрах защо подгряват Таря с песни на U2 (WTF!!! &&*%*#@@*^). И общо взето, повечето промоутъри у нас пускат много странна музика преди изпълненията - не особено кореспондираща си с основния изпълнител.

    ОтговорИзтриване