11 януари 2007

Чувствам се изпързалян

Това е снимка от пързалката пред Народния театър. Направих я вчера, около 5 минути след като разбрах, че "пропуските" за представлението "Пушката ще гръмне след антракта" са "приключени". Малко преди това в Сълзата ми казаха, че и там няма билети за тяхното безплатно представление "Клюки от ада".
А бях решил да "получа" подаръка, който Министарски съвет ми осигури за това, че съм вече официално гражданин на Европейския съюз. Знаех за тази инициатива вече повече от месец и предполагам, че причината за пропуснатата възможност да бъда "почерпен" един театър си е единствено моя. Но пък у нас така или иначе първият по време не е първи по място. Вече предпочитам да разбирам за нещо последен и да мога да съм свидетел на случването му, отколкото да научавам месеци преди това и да стоя на последния ред. Както се случи с двата концерта на Сити радио и ТВ и много други мероприятия.
Не знам дали и Ти се чудиш колко "простосмъртни" са имали достъп до заветните "пропуски". Дали пък не са били раздадени по начина, по който обикновено се раздават подаръците?
Не подхождам черногледо - просто е факт, че в единствените дни, в които хората можеха да си резервират места за представления (друг е въпросът дали това бе начинът), касите на театрите бяха затворени. Похвала единствено за "199", чийто билетен център работеше и на 2 януари. За там безплатните пропуски обаче отдавна бяха свършили, което е закономерно, като се има предвид високата цена на билетите им по принцип.
И все пак се попързалях. Днес. Обиколих прекрасните национални галерии, които така или иначе си позволявам да посещавам малко по-често. Сам или с други хора.
Но по-добре сам.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

2 коментара:

  1. Днес ходих до Музикалния театър за билети.. нормални... Пред врата се бяха наредили хора за пропуски и в 10 без 5 охраната сложи бележка: "Касата няма да работи от 11 (втората единица направена на 0, тоест - от 10)"...
    И това само заради глупавите пропуски...
    Когато бях там миналия път, едвам успях да измъкна някаква информация от служителката за билетите и датите. С доста голямо нежелание ми отговаряше и все далече от малкото прозорче..
    Някак.. убиха ми желанието тези хора!
    п.п. Ама пък си имат нов сайт... какво от това, че не можеш да си купиш билети! :(((((

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм сигурен обаче, че едно безплатно представление би ме успокоило, при положение, че съм чакал 3 (ТРИ!!!) месеца, за да гледам друго, за което съм си платил. Не знам защо, но не ме радва особено. Хубавото е, че би трябвало да радва всички останали ;)

    ОтговорИзтриване