08 март 2007

Дафовска се отказа с чест

Най-голямата българска биатлонистка за всички времена - олимпийската шампионка от Индивидуалния старт на 15 км. от Олимпийските игри в Нагано'98 Екатерина Дафовска обяви днес пред радио "Гонг", че слага край на състезателната си кариера.
Така една от малкото ни радости в зимните спортове приключи с достойнство дългия си път на бялата писта и огневия рубеж. Тя обаче оставя след себе си една голяма основа за развитие на млади таланти и спортна слава за страната ни.
След олимпийска титла, европейска титла, както и два бронзови медала от световни първенствa, Катето ще се отдаде на бизнеса си, който започна да развива през последните години, когато бе преследвана от множество контузии.

Можем само да й пожелаем успехите й като мениджър да са също толкова големи, колкото и тези на бялата писта.

P.S. Оказа се, че Дафовска е издала автобиографична книга, написана от журналистите Гено Бахчевански и Емил Милев. Тя обаче няма да се продава в книжарниците, а ще бъде подарявана от олимпийската ни шампионка при специални случаи.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

2 коментара:

  1. Много жалко - Дафовска ми е една от любимите спортни звезди и исках от нея още подвизи в биатлона... След нея нищо хубаво не се случва в този спорт. Е, вярно, Никулчина скоро ни отсрами и грабна бронз на европейското, което беше в Банско, но иначе...

    ОтговорИзтриване
  2. Мхм... Бронз от европейско (и то пред собствена публика) въобще не е чак толкова добре, колкото изглежда, вярвай ми!

    ОтговорИзтриване