12 март 2007

Старият пуловер на брат ми, документалното кино и Маги Малеева

Като малък, когато трупах първите си познания за околния свят, брат ми носеше един пуловер, на който бе изписано Al Gore. Дълго време се чудих кой всъщност е този Ал, че чак името му е изписано на батко ми на блузата. Днес най-накрая осъзнах, че това е било част от кампанията на Гор за избирането му за американския сенат в края на 80-те. Не питайте как блузата е попаднала у дома.
А това ми се изясни, докато гледах фолма за Гор, озаглавен "An Inconvenient Truth". Прожекцията бе осигурена от ПроОптики и Маги Малеева (и за нея ще обясня по-късно). Най-важното, което ми остана в главата, е, че нещата не вървят особено добре - замърсяването расте, температурите се вдигат, ледовете се топят, белите мечки се дават (особено сърцераздирателно - понеже ледът се топи, те нямат къде да почиват по време на пуването си и изходът е летален ;( ), както и че всичко е въпрос на политика. Може би ще има отзиви, че това е началото на поредния поход на Ал Гор към Белия дом, но засега това е далеко от нас. Цялото инфо за филма е на официалния му сайт.
Нещото, което в тази прекрасна вечер със Симион ни свърза с Магдалена Малеева (едва ли има нужда да обяснявам коя е, но все пак - виж тук), е нейното участие в Горичка.БГ и помощта и за това филмът да дойде у нас. Помолихме я да ни съдейства за нещо около филма и много скоро се надяваме да имаме изненада за теб. И то голяма.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар