01 април 2007

Майкъл Фелпс е новият крал на плуването

"Торпедото" Торп отрича да е ползвал допинг

Докато някои решават "дилемата на живота си", други правят състезанието на живота си. Днес на Световното първенство по плуване в Мелбърн 21-годишният американец Майкъл Фелпс записа рекордна седма титла на своята сметка и от този момент момчето, което винаги излиза преди старт с уокмен на ушите, вече е един от боговете на плувните спортове. Предишното върхово постижение от този род бе поставено от Йън Торп, който през 2001 година на шампионата на планетата във Фукуока грабна 6 златни медала.
В това време обаче бившият крал на плуването, както явно вече можем да си позволим да наричаме Торп, се натъкна на огромни проблеми с допингвластите, след като публикация във френския вестник L'EQUIPE публикува материал, в който се казва, че Торпедото е дал положителна допингпроба с увеличени показатели на тестостерон и хормон на растежа. Въпреки че сега австралиецът отрича, всички знаем, че често големи лица в спорта приключват активна състезателна кариера именно за да прикрият проблеми с допинга.
В момента петкратният олимпийски шампион в свободния стил Торп, който се отказа през миналата есен само на 24 години, се занимава с благотворителност, като е част от борда на директорите на фондация "Фонтан за младежта".
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар