14 април 2007

Котаракът без чизми

Сигурно знаеш, че науката за кучетата се казва не кучология, а кинология. И с котките нещата стоят по подобен начин - коткологията всъщност се нарича фелинология (въпрос за 3000 лева в "Стани богат", примерно). Ако си любител на мъркащите животинчета, то със сигурност тази събота и неделя програмата ти е запълнена.
Защото на 14 и 15 април 2007 г. в Музея “Земята и хората” ще протече 11 и 12-та Международна фелиноложка изложба на Националната федерация по фелинология под патронажа на Европейската Федерация по Фелинология FIFe. Всички участници ще се борят за награди и купи, което означава, че борбата ще е наистина сурова. Има наистина какво да се види, а входът е направо символичен - 2 лева за възрастни и левче за деца, учащи и пенсионери. Можеш също така да си снимаш на воля.

Както направих аз. И сега ще ти подаря моя намръщен любимец.


Имаше и самотни души, които търсеха своята половинка. Господарите на Бюти и Чочо обаче бяха единодушни, че те нямат общо бъдеще. Друг един пък беше доста развълнуван. Кръстих го "Котешкия тарзан".



Разбира се, всички тези котки по нищо не може да се сравняват с Пенчо и Тренчо, но това е друг въпрос. Не всички на света са перфектни. Ето и последните два "филма" на "новите звезди на българското зоокино" (Така поне твърди за двете котета личният им продуцент и PR, склонен съм да му вярвам).
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

4 коментара:

  1. Много е гадно, че са в клетки, горките животинчета! Ама няма как..
    Кога има изложба на кучета?

    ОтговорИзтриване
  2. За кученца не знам, но в средата на май има за екзотични животни. каквото и да означава това...

    И, да, това с клетките е наистина грозна работа. И ако на някои от снимките не се виждат решетки, то е просто защото съм снимал от подходящ ъгъл.

    ОтговорИзтриване
  3. Лискай с бензин и пали тия мРъши! :))))

    ОтговорИзтриване
  4. Ще се глобяваме за тези думи!
    Май и аз да сложа бутон "Неуместен или обиден коментар"...

    ОтговорИзтриване