26 юни 2007

9-ти годишни музикални награди на ММ

Тази вечер първата българска музикална телевизия ММ ТВ раздаде за девета поредна година своите награди. Шоуто се състоя в сравнително празната зала на Народния театър "Иван Вазов". Отличници на наградите станаха Gravity Co., които грабнаха цели четири статуетки. Явор и компания взривиха и публиката с изпълнение на живо на последния си сингъл "Paper Trail". Добро представяне направиха и Д2 с изпълнението на "И пак вали", британският соул-изпълнител Моузес, както и румънците от "System", които свириха на... варели. Нелеката задача да води церемонията имаше Любо от "Те", който, въпреки първоначалното притеснение, все пак успя в начинанието.
Може би най-голямо забавление на публиката обаче донесе изпълнението на ЛилАна, която "летя" над сцената. Всъщност обаче "звездата" изглеждаше, все едно е окачена на бесилка. Лошо впечатление направиха и всички, които пяха на плейбек (може би първите ММ-награди от доста години насам, за които песните не получават специален аранжимент) - дори и Васил Найденов, само секунди след като бе получил наградата си за цялостен принос към българската музика.
Опити за скандали, разбира се, не липсваха. По средата на церемонията "Хората от гетото", явно вбесени от факта, че не успяха да вземат статуетка в хип-хоп категориите, решиха да се направят на интересни и си тръгнаха с доста шум и изказвания от рода на "Егати музиката, дето ни пускате тука!".
-----------------------------------------------
А имаше и още нещо грозно - тъй като Вивател бяха основен спонсор на Наградите, в откъсите от номинианите клипове, заснети с помощта на мобилния оператор, неизменно бяха показвани кадри с корпоративното лого. Касавицата ЛилАна пък увисна над сцената с емблема на Глобул, окачена на врата, можеш да се увериш от снимката горе.
Трагична картинка.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

3 коментара:

  1. Не съм се забавлявал с Лиланка така яко отдавна... като размота тия поли из въздуха... а как пя там? Боже, та тя беше неповторима... добре, де, дължи го на записа...;)

    ОтговорИзтриване
  2. Забравих да мъкна, че повечето снимков материал е от Роско, за което, предполагам, му благодариш.
    ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване