12 февруари 2008

Клубната рок-култура у нас

Миналата седмица видях, че във Велико Търново отново са отворили "Спайдър", което означава, че старата столица отново има своето място за (не-чалга) музика на живо. Спомних си за времето, когато тъкмо откривах, че музиката на живо е от съществено значение за моя живот. И музиката въобще. Най-жалкото е, че докато си намерих хора, с които да ходя в "Спайдър", клубът бе ремонтиран и превърнат в дискотека. Така трябваше да се простя с мисълта да виждам любима група всяка седмица. И с нетърпение чаках идването в София, където има доста повече възможности за "изживяване" на жива музика.
Миналото (или по-миналото, не си спомням вече) лято правих едно интервю с Йордан Караджов от "Сигнал" и ненадейно стигнахме до въпроса за клубния рок и това дали има почва за развитие у нас. В София, разбира се, има много повече клубове за жива музика и е далеч по-лесно, отколкото в провинцията, но и бандите май вече нямат много полза от подобни изяви. Ето какво всъщност каза Данчо...

За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар