02 май 2012

Android Mania в градския транспорт

Дълго време си търсих удобно приложение за проследяване на трафика и редовността на градския транспорт в София, след като препоръчаното ми от бившия ми съквартирант Ицо с прозаичното име "Градски транспорт в София" не вършеше достатъчно добра работа (всъщност това е единственото от четирите приложения, които излизат в GooglePlay на ключова дума "градски транспорт", което не е разработено за M-Tel & HTC App Factory Contest-а през 2010 г.). И накрая открих едно, което има всичко нужно, за да се влюби в него един редовен пътник с Android-телефон.

"Софспирка" на Sirma Mobile има достатъчно красив интерфейс (другите три в горния списък са ужасно грозни), открива изключително точно настоящата локация на чакащия и го ориентира за движението на най-близките няколко спирки в двете посоки. От коментарите на потребителите виждам, че времената не идват от GPS-системата на СКГТ, а от разписанието, но досега не съм имал проблеми...Както се вижда от третия скрийншот, има доста прилична функция за "маршрут", но аз лично за това си ползвам приложението на Google Maps, защото ми го свързва с близки обекти, по които мога да се ориентирам.

Някакви други предложения?
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

1 коментар: