14 май 2010

Война е - който издържи

Точно така! Силно подкрепям премиера Борисов в тези му думи. Само че този път няма да си говорим за него, а за една глобална бизнесвойна.
Вече писах в блога на PR агенцията за войната на Apple и Microsoft, но моите любимци с ябълката вече имат нов опонент. И това е Adobe, създателите на Flash, срещу които Стийв Джобс пусна открито писмо преди няколко дни.
Ето как отговориха Adobe:


И днес вече имаме отговора от Apple:


Няма да коментирам излишно. Но цялата история е много сладка. А като се замислиш, става въпрос за милиарди долари, нищо, че изглежда елементарно като детска игра... Viva la Creative!


P.S. Благодарности на Влади от Банерджийница, който retwееt-на ракламата на Apple преди малко.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

3 коментара:

  1. Въпреки силната ми привързаност към Apple, ртябва да призная, че в случая наистина се "държат" елитарно (ясно е, че става дума за пари) - хората, които даваха свобода, сега се превръщат в Microsoft.

    ОтговорИзтриване
  2. май май това с отговора на епъл е фейк...

    http://techcrunch.com/2010/05/14/apple-responds-to-adobe/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Techcrunch+%28TechCrunch%29&utm_content=Google+Reader

    ОтговорИзтриване
  3. За Apple flash е част от войната им с Google и както казаха вече някои сега Google играе играта на Microsoft. Според мен тази война е като в "Шотландски боец" - накрая ще остане само един и се надявам това да не е агресивния Дънкан Мак Епъл.

    ОтговорИзтриване