21 юли 2007

Аз НЕ искам!

Не искам да живея в полицейска държава.

Искам да съм сигурен, че "новото българско ФБР" няма да е ново българско ДС. Защото в момента не съм! Дори никой не може да ме убеди, че Държавна сигурност не съществува и в момента.

Искам да съм сигурен, че човекът, който ще стои срещу мен на масата довечера няма да напише 5 страници за мен, веднага след като се прибере вкъщи. Нито онзи, който стои от лявата ми страна.

Искам да знам, че никой няма да разбие вратата на студентската ми стая заради нещо, което съм написал в блога си - моята лична медиа, на която сам съм редактор и не ми пука дали чета единствен.


И понеже сам си чета "Хайку-то за вълци", пускам този текст за втори път и то с големи букви.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

2 коментара:

  1. Сашко, ще взема да коментирам и аз най-после по този въпрос.
    Според мен всичко това, цялата тази исто/е/рия с блоговете стана прекалено смешна. Всичко е толкова пресилено, всичко е толкова преувеличено и вече се разтяга в един невероятен монолог. Който и блог да отворя тези дни, все едно и също чета. На какво заприличаха блоговете ви, хора? Някой си дава някакви си линкове към някакви си снимки и клипчета, към някакви лозунги и чудеса. Ей, нали идеята беше това да е личното пространство, където всеки да пише неговите си мисли? Къде отиде идеята? Понесохте я набучена на собственото си знаме... Вярно, получи се невероятна реклама на "блог"-формата, но всичко много замириса на баналност, на еднаквост. Хора, когато чета блоговете ви, ми е интересно да видя вашите мисли, а не линкове и копи-пейст от чужди блогове и прочее.. Писна ми да чета как сме били полицейска държава, защото някой си привикал за справка един блогър. В същото време при посещението на престъпник номер едно в света Дж. Б. преди няколко седмици никой не обърна внимание, че за пръв път в историята на нашата страна свалят щиковете на гвардейците, за да не били наръгали въпросния престъпник... Кое е по-фрапиращото в случая? Това, че някой се подиграва с държавата ни, някак остана на заден план. И ежедневните подигравки на нашите собствени политици и законодатели също минават хей така... Обаче се хванахте с полицията... Напротив, трябва ни силна полиция с още по-широки правомощия, и закони, които да важат за всички. Тогава да видим дали с кайените ще летят по магистралите баровците безнаказано...

    Искам отново да чета блоговете ви, изпълнени с вашите мисли и идеи. Не еднотипни чаршафи с лозунги и линкове...

    ОтговорИзтриване
  2. Тоя коментар нещо не е за моя блог, защото двете основни неща, срещу които отправяш критика, не важат особено за него. Първо, не изпитвам нужда да слагам лозунги към каквото и да било. Второ, не е привикан само един блогър, а има солидна купчина с досиета, което съвсем не е безобидно.
    Трето, не знам какво ти харесва на полицейската държава, защото на мен лично не ми е приятно полицията да пази Маргините и Маджо, а да се гаври с "простосмъртните".
    Четвърто, за Буш ли ми говориш? И по това съм се изказвал. Точно тук.

    ОтговорИзтриване