09 юни 2008

Азу... изкуство

Някои сладури обичат Мечо Пух, други пък обичат Пимболи, и Добрявко (едно бяло закърпено такова мече, не го знам как се казва - ще ти го покажа някой път) . Аз пък си знам отдавна едни дечица и съвсем наскоро за Мишката открих как се казват.

Представям ти Пон и Зи. Двете вечно обичащи се и вечно нещастни човечета са дело на един гений на име Джефри Томас. Или много по-добре познат като Азузефър (ударението е на Е-то). Azuzephre е един от малкото художници, които успяват да се харесват със сантименталността на картинките си. Нормално, нали - и твоето сърце се разтуптя, докато гледаше онази горе. Е, това е само началото. Сега Джеф работи в Junction Point Studios, които вече година са част от Disney.
A Пон и Зи... Те са от човечетата, които искат по всякакъв начин да си кажат, че се обичат, и нещо все не се получава. Разминават се все нещата. Адски позната работа. И тъжна. Още от тяхната история - на страницата на усмихнатата Джени Кайе.

Сега те поздравявам специално с картинката, която ме описва най-добре.

И ако скоро ти се е ревало, но не е имало повод, пусни си това клипче към песента на 3 Doors Down Here By Me от предишния им албум и излей чувствата си.

За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

6 коментара:

  1. Тия двете сладурчета и аз съвсем скоро ги научих - май покрай Фейсбук. Наистина са много яки и карат сърчицето да трепне хем малко носталгично, хем малко горчиво-весело. Адмирации към автора!

    ОтговорИзтриване
  2. От малка още обичам тъжните неща... Повечето деца си падат по Пепеляшка, а аз знаех наизуст Малката кибритопродавачка. Майка ми ми се караше, че все тъжни неща харесвам...
    Наскоро разбрах защо! Защото когато ти е тъжно, винаги се появява някой да те утеши... и това е му е най-хубавото на тъжното :)

    (ъъъ... май не съм много по темата)

    ОтговорИзтриване
  3. Алекс, и аз много ги харесвам Пон и Зи :) тъжни са, но са хубави. даже и аз някъде в блога бях сложила такава рисунка на Джефри Т.

    ОтговорИзтриване
  4. Малко тежко е първата ти среща с Пон и Зи да е покрай 3 Door Down, ама...живот. При мен така се случи и малко се разкапах.За сметка на това те накарах да разбереш как се казват. Мишешки работи.

    ОтговорИзтриване
  5. Ами... ко да са прай! Дето се вика:
    I am pro at pretending to be a ninja!

    :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ех, тази мишка... :)

    ОтговорИзтриване