05 октомври 2008

In search of sunrise

In search of sunrise е името на турнето на един от тримата диджеи, които се борят за титлата "DJ №1 с света" Тиесто (Другите двама са Армин ван Бюрен и Пол фан Дюк). Точно така се чувствам и аз през последния месец, в който се мъча да си намеря музиката, която да ме кара да я слушам 24/7. А знаеш колко ми е важно да се появи нещо подобно, за да допълва останалата прекрасна част от ежедневнието.
Просто постепенно започнах да изпитвам нужда да чуя албум, който да е написан за мен. Тази година това веднъж вече се случи - с '3 Doors Down' на 3 Doors Down по-рано през годината. Трябваше ми обаче и още нещо - няколкото сингъла не бяха достатъчни да запълнят дупката.
Опитах с Metallica - Death Magnetic. Доста време го слушах, но не беше докрай подходящ. Опитах и с Deadmau5. Малко се оказа прекалено тупца-тупца за мен, въпреки че е адски хитов напоследък. Опитах и с новия албум на Gary Moore - не е като предния, съжалявам.

И тогава: нова тава от The Rasmus. Е, Лори Илйонен и компания със сигурност са записвали 11-те песни за мен. Статистиката: 40 завъртания за 3 дни на Макчо (Около 30 часа), още толкова на iRosko. Нямам думи просто. И слух от интернет - The Rasmus идват в България на 29 октомри за безплатен концерт на "Александър Първи". Няма такова подмокряне...
Дори и да не се случи, вече знам кой е основният съперник на ония американски сладури за мой "Албум на 2008". Пифчовци, пускайте нещо, че ще ви вземат задължителната награда!

За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

2 коментара:

  1. Цяла седмица слушаме в офиса този албум и в петък ти казах, че не ми е омръзнал. Даже днес след обяд си го дръпнах и го слушам цяла вечер. Определено е пристрастяващ!

    ОтговорИзтриване
  2. О, не мога да повярвам,ч е съм изпуснал The Illusion Of Progress на Staind!!! Топ 3, Топ 3!

    ОтговорИзтриване