06 октомври 2008

Ask издуха Google с умопомрачителен дизайн

Няма никакво съмнение, че и ти като мен използваш Чичо Гошо за спрявка по всякакви спорни въпроси. Разликата между теб и мен обаче е, че аз често използвам и алтернативни търсачки (различни от diri, примерно). Предимно AltaVista заради преводаческата й услуга BabelFish, както и хитовата напоследък Аsk.От днес обаче Ask определено ми е фаворит като интерфейс - за разлика от Google не стои от 8 години с един и същи дизайн и беше обновяван на няколко пъти през последните години. Вече например можеш да си сложиш собствен фон, който да отразява настроението ти. Функционалността също е увеличена - можеш да търсиш не само между сайтове, блогове, снимки, но има и разделено търсене в новинарски канали, въпроси и отговори, автомобили, събития, телевизионни програми... За съжаление резултатите на български са отчайващо малко, която прави търсачката много хубава, ама за някоя друга географска ширина.

P.S. Бисер днес е пуснал дългоочакваният от мен материал за очите в рубриката си за Нервнолингвистичното програмиране, така че внимавай - знаеш, че винаги те гледам в очите!
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар