13 юни 2010

Метросексуален или просто поддържащ себе си

Преди 2-3 години бях написал един текст за метросенсуалността, за който всички си мислеха, че е посветен на метросексуалността. Ето идва време да си говорим за второто.

Тази седмица имах възможност да изслушам заключителните реплики в една дискусия на Gillette, посветена на връзката между това какъв приоритет дава на външния си вид един мъж и като колко успял го приемат хората. Не видях цялото шоу, но блогърска работа - винаги заксъняваме повече от журналистите...

Според глобално изследване на Gillette, мнозинството жени (73 процента) вярват, че мъже, които се грижат за себе си и външния си вид, са успели, а над 63% от анкетираните мъже са на същото мнение (нормално е да знаят как точно стоят нещата). За да обсъдят тези резултати, от компанията-майка P&G бяха поканили Камен Алипиев, Данчо Йовчев и Силвестър Силвестров (познат първо като Зюмбюл от Бртя Мангасарян и "маймунясвал" през по-голямата част от дискусията). И тримата са уважаващи себе си мъже, лидери в своята област, а освен това, определено направиха зрелищни финални минути на "мача" (толкова видях, какво да се прави).

И тъй като пристигнах буквално в "продълженията", ще направя коментар лично от моя гледна точка: когато един мъж изглежда добре, той определено има повече самочувствие и се чувства по-способен. Общо взето, поддържащият се мъж вероятно е по-вероятен победител, заради по-високото самочувствие и усещането, че се отнася добре със себе си.

Да си призная, на събитието бях с не особено гладко избръсната кожа (четвъртък вечер преди деня за бръснене петък определено е доста... "боцкаща"), но пък Кедъра, Данчо Йовчев и Силвестър направо блестяха. 

P.S. Събитието се оказа и промоционално за новата серия на Gillette - Proactive, която включва гел за бръснене с подобрена формула. Определено имах нужда, защото пяната им, която ползвам в момента, определено не е на такова ниво.

До след бръснене!
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

1 коментар:

  1. От "поддържане" до "поддържане" може да има огромна разлика - за някои "добре поддържан мъж" се изразява в чисти и изгладени дрехи и добра хигиена, а за други - гладко обръснати крака, скъпи прически и прочее чисто женски (както се заблуждавах до преди няколко години) прерогативи.

    Впрочем моят ден за бръснене е неделя... ако в понеделник съм на работа или имам срещи извън личния живот. :)

    ОтговорИзтриване