25 януари 2013

НЕ, ти няма да проспиш и тази неделя

Първи референдум. Ти си нямаш грам идея защо всъщност те баламосват, след като уж имаше взето политическо решение да НЕ се строи пустото БелеНЕ. А и те така се овъртяха, че сега управляващите всъщност са си в опозиция, а червеното (еНЕргийното) лоби се чувства напълно в свои води срещу адски НЕподготвените експерти на ГЕРБ. Че и срещу ресорния министър...

Обаче това НЕ трябва да те притеснява. Да, идват големите избори и те ще си стягат редиците, ОК е това и пределно ясно. Всъщност, не е ОК, но е предлно ясно. Сега обаче ти можеш да им кажеш просто skip that shit и да отидеш да гласуваш на референдума, защото е важно. Някак подозирам, че инвестициите в купени гласове няма да са толкова големи този път и твоят глас ще ИМА ЗНАЧЕНИЕ, ако по принцип си мислиш, че няма.


Аз ще гласувам за:
- по-малко мазни самодоволни усмивки от Р.Овч.
- по-малко псевдоневинни изказвания от уж любителя по темата, а всъщност инвеститор във ВЕЦ Курумбашев
- спиране на малоумната история с цената на Белене, която при всички случаи означава дългове и дългове години наред
- силен шамар за всички полютици, които мислят народа за прост

Така че, ако обичаш... Важното е да гласуваш с главата си.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

1 коментар:

  1. Лошото е, че няма начин да се гласува за това изпълнителната власт да реши да има ли АЕЦ или да няма. Според мен не е работа на всеки келеш или на баба ми да вземат решения, които са далеч от компетенциите им. Позицията ми е, че за разлика от парламентарни избори, където негласуването се преразпределя и всеки вот е важен, тук негласуването е глас за невалидност на референдума.

    ОтговорИзтриване