17 април 2007

Раздадоха наградите "Пулицър" за 2007

Бордът, който присъжда ежегодните награди за журналистика, литература и музика "Пулицър", и тази година раздаде своите награди. Журито, съставено от известни редактори и учени от Щатите, обяви дългоочаквания списък с отличилите се. В него прави впечатление постижението на "Wall Street Journal", който единствен грабна две статуетки - за международен репортаж за отразяването на растежа китайската икономика в поредица от 10 части, озаглавена "Голият капитализъм на Китай", както и за обществено полезни репортажи - поредицата "Perfect Payday", която доведе след себе си сериозни разкрития за злоупотреби, разтърсили корпоративна Америка.
Тази година първенец при художествените романи е Кормак Маккарти с "Пътят", а "Естествен пазител" носи Пулицър за поезия на Наташа Трюдъуей. Специалните награди отидоха при фантаста Рей Бредбъри и при иконата в джаза Джон Колтрейн.

Пълният списък на наградените може да видите тук.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

0 коменара:

Публикуване на коментар