28 август 2008

От рийдъра

Прекалено дългата почивка ми се отрази много добре. Починах, поработих сравнително успешно върху няколко странични проекта, резултатите от които съвсем скоро ще станат ясни. И въпреки че това лято имам само 5 дни на море (без да се брои работният престой в началото на сезона), ваканцията ми беше наистина прекалено дълга и именно затова прекарах последната седмица... на работа - в офиса.

Всъщност, подготвям си новия работен сезон. Освен че се аклиматизирам в така или иначе стилната обстановка, събирам информация и още източници за работния процес (когато отново се включа на МАХХХ, както се казва). Отново почнах да обръщам внимание на RSS-четеца си, който беше позахвърлен за около 2-3 месеца по обективни причини. Отново там са всички възможни български медии (чиято информация не е "златна" и може да бъде четена от "простосмъртни" през фийд), много специализирани сайтове за международна политика и икономика, блогове и портали за маркетинг и комуникация и т.н.
Реших от новия сезон да направя и лека промяна в дизайна на блога. Няма да сменям темплейта, но ще подменя леко банерите отстрани и почти напълно начина, по който изглеждат публикациите. Вече ще ползвам графични акценти като онзи горе, за по-приятно четене. Сложих и джаджа за споделяне на фийд-новини в страничното меню. Така ще можеш да хвърляш по едно око на най-интересните неща, на които съм се натъкнал в мрежата. Вече ще го наричам "Информационно хайку", за да се вписва в цялостната концепция на Блогчо.

Публикациите от сега нататък така или иначе ще бъдат по-дълги заради акцентите, просто прехвърляш страницата надолу и намираш последните 10 най-интересни неща, които съм споделил.

Всъщност тази (полу)програмна публикация излиза днес, защото довечера заминаваме за Слънчев бряг за участието на АТВ на 30-ти - Васи, Генади, Росен и аз. Прекрасен край на лятото с подарък за именния ми ден. А като си помисля какво ни чака за "сбора" - Тиесто. След рок-началото идва и транс-краят. Компанията е обещаваща, а както се казва, купонът е такъв, какъвто си го направиш!

За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

1 коментар:

  1. А дано да е купон! Но със сигурност не слагам края на моето лято... още има, още... :)

    ОтговорИзтриване