27 февруари 2007

Карбовски с рулетка във ФЖМК

Мартин Карбовски започна малката си революция по промяната на статуквото в българската журналистика. И то срещу 1.40 лв. на час. Даден бе стартът на лекционния му курс "Теория на рамката" във Факултета по журналистика и масова комуникация. Той пристигна доста преди началото на занятието (не са особено много преподавателите във Ф-то, които го правят), изчака културно да се съберат хора и... остана изненадан от изключително ниската посещаемост.
Карбовски обаче показа професионализъм. Набързо представи себе си исвоите цели с този курс и започна да запознава студентите с материала. Изненадващо заяви, че ще държи на академичната обстановка и официалността на отношенията, поне в часовете. За почивките обеща разговорите и отношенията да са на "ти", понеже и за него било по-лесно така. (Това обаче не му пречеше да изпсува на няколко пъти и да си бъде вулгарен. Ще видим.)
Интересна ми бе мотивацията му да започне един вид преподаване във ФЖМК, след поредицата му изказвания за Факултета и хората, които излизат от него. (Както знаеш, това ми е болна тема и я следя сравнително отблизо.) Заявките са, че си търси съмишленици и че иска да немери обратна връзка с нормални хора. Е, може и да не му се вярва, имайки предвид горния линк, но най-вероятно именно във ФЖМК ще намери хора, с които да сподели и осъществи търсенията си.

P.S. Моментът, в който по средата на лекцията Карбовски започна да си играе с една рулетка, бе изключително симпатичен, но нямаше начин да го снимам. Затова и материалът е без картинка. Пусни въображението си в действие.
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

8 коментара:

  1. Ех, как само си загатнал! Дай още инфо за "Карбовски във ФЖМК" - за бога как можах да го изпусна! Време е да започна посещения. Пиши и аз да се присъединя с лев и четирийсе в клуба=)

    ОтговорИзтриване
  2. Така е, трябва да ни идваш на гости по-честичко!!!
    А "Теория на рамката" с Мартин Карбовски е всеки понеделник от 17. Само във ФЖМК.

    ОтговорИзтриване
  3. И какво, плащате си 1.40 на лекция? Или толкова са билетчетата отиване и връщане до факултета?

    ОтговорИзтриване
  4. А може ли още малко инфо относно къде точно се провежда лекцията, както и до колко часа продължава? Не съм от университета, обаче имам голямо желание да идвам, пък съм на работа дo 5 и мога да идвам чак към 6, на другия край на града съм:((

    ОтговорИзтриване
  5. И още нещо: силно се надявам, че не само студенти от факултета могат да посещават лекцията...Права ли съм?

    ОтговорИзтриване
  6. Мила, лекциите са открити, това е практица в нашия университет. А предполагам и в останалите.
    Най-добре попитай портиерите за коя стая е взел ключ Карбовски, за да ти е най-лесно. Нещо беше ядосан днес, че му сменят аудиторията, когато си поискат.
    Водете си и приятели, няма нищо лошо.

    ОтговорИзтриване
  7. добре,мерси ти за инфото, Алекс:) .Значи живот и здраве другия понеделник съм на линия, дано ви намеря и да се ориентирам там, че ще съм на чужда територия:)

    ОтговорИзтриване
  8. И дано лекцията не свършва преди 6:(

    ОтговорИзтриване